OYUN TERAPİSİ

Silivri’de özel eğitim kurumları arasında başı çeken Özel Aktif Çağrışım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Millî Eğitim Bakanlığının genelgeleri doğrultusunda eğitim faaliyetlerini sürdürüyor.

Oyun terapisti Binnaz UYANIK ile özel bireyler ve ailelerine de 

OYUN TERAPİSİ NEDİR ?

OYUN TERAPİSTİ KİMDİR ?

OYUN TERAPİSİNDE SÜREÇ ?

Çocuklar yaşadıkları problemleri yetişkinler gibi konuşarak değil oyunla ile ifade ederler. Oyun terapisi, çocuğun problemlerini anlamak, onun duygularını ve tutumlarını keşfetmek ve çocuğu bunlarla yüzleştirerek çözüm getirmesini sağlamak için geliştirilmiş bir tekniktir. Oyun terapisi, çocuk ve terapist arasındaki bir ilişkidir.Oyun terapisti, oyun odasında çocukla birlikte oyun terapisi sürecini çalışan, onunla mümkün olduğunca, sınırlar dahilinde sıcak ve güvenli bir ilişki geliştiren, çocuğun duygularını, düşüncelerini özgürce ifade etmesi ve çatışmalarını ortaya koyması için fırsat veren kişidir.

“Bu süreç çocuktan çocuğa değişmektedir. Yaşadığı travmanın ciddiyetine ve olayla nasıl algıladığına göre farklık gösterir. Problemli davranış ne kadar yeniyse bunun aşılması o kadar kolay olacaktır. Oyun terapisi 3-11 yaş arasındaki çocuklara uygulanır”

“Oyun Terapisinde Çalışılan Konular, Saldırganlık, öfke zorbalık Aşırı kaygı, korku, Davranışsal gerileme (parmak emme, bebeksi konuşma v.b.) O Aşın çekingenlik, Özgüven Problemi, Aile içi duygusal veya Yas, ölüm, kayıp, fiziksel şiddet, Aile içi yaşanan değişikliklere uyum süreci (boşanma, taşınma v.b) Okul uyum problemleri, Uyku, yemek problemleri, Tuvalet Problemleri (Enürezis-Alt ıslatma/Enkoprezis-Kaka tutma, yapma zorluğu), Kardeş ilişkileri, Travma ve istismar, O Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite”

OYUN TERAPİSİ
WhatsApp
Hemen Ara